Optiske fibre

/
Optiske fibre

Optiske fibre

At være en ingeniørvirksomhed kræver konstant udvikling af vores ydelser. Vi skal altid være et skridt foran og foreslå løsninger, der kan hjælpe vores kunder med de mest bemærkelsesværdige ingeniøropgaver

En af de mest pålidelige test til at vurdere bæreevnen af en boret pæl er en statisk prøve-belastning. Desværre betyder denne metode, at kun flytningen af pæletoppen måles under en given belastning. Mere omfattende resultater kan opnås med særlig pæleinstrumentering.

Den seneste udvikling inden for anvendelse af fiber optiske sensorer har givet mulighed for at indbygge de billigere fiber optiske sensorer til højopløselige tøjningsmålinger i bærende konstruktioner.

Brugen af fiber optiske sensorer i forbindelse med pæletest giver i forhold til tidligere anvendte spotmålinger af tøjning, mulighed for at opnå en hidtil uset høj detaljeringsgrad og øget pålidelighed i tøjningsmålingerne og dermed en langt større indsigt i udvikling og fordeling af overflademodstand.

For et par uger siden installerede cp test med succes optiske fibre i borede pæle i Danmark. Formålet med instrumenteringen var at undersøge udviklingen af tøjning langs testpælene under en statisk prøvebelastning. Sådanne
oplysninger skal hjælpe med at optimere pæledesignet.
 
Fiber optiske sensorer giver os fantastiske muligheder for at få mere information om bærende konstruktioner og måle parametre, der ikke var tilgængelige for år siden. Hvis du har brug for mere information eller support, så kontakt os gerne.