CSL/CHSL-målinger

/
/
CSL/CHSL-målinger

CSL/CHSL-målinger

At udføre borede pæle er en svær disciplin der kræver omfangsrig kvalitetskontrol.

Anvendelse af CSL-målinger (Crosshole Sonic Logging) som kvalitetskontrol komplementerer den øvrige dokumentation, så som borelog, betonlog og integritetstest.

CSL-måling udføres ved at trække et par (eller flere) ultrasoniske sender- og modtagersonder i rør monteret lodret langs armeringskurven. Alternativt kan der måles i kerneborede kanaler, udført efter udstøbning.

De ultrasoniske impulser bliver registreret og konverteret til et elektrisk signal som herefter bliver gemt og analyseret for parametre der indikeret lokal betonkvalitet.

 

CSL-måling giver oplysninger om:

  • First Arrival Time (FAT) af de ultrasoniske impulser som bevæger som gennem betonen mellem målerørene
  • Relativ energi af de ultrasoniske impulser som bevæger som gennem betonen i samme lokation
  • De to målte værdier kan ved sammenligning med referenceværdier hjælpe med at identificere anomalier, fejl eller defekter i pælen 

FAT-værdien kan bruger til at beregne bølgehastighed, hvilket er en indikator for betonstyrken. Den relative energi er en indikator for betonkvaliteten og for hvorvidt der er lokale skavanker.

Placeringen af anomalier, fejl eller defekter kan ydermere illustreres med tomografidiagrammer for at hjælpe med overvejelser omkring årsager og udbedringsforanstaltninger.

Kontakt vores eksperter for yderligere information: 

Rune Tranborg Tuxen

Ledende ingeniør
Mobil: +45 4085 3999
rune@cptest.dk

Anna Egilsdóttir

Måle- og analyseingeniør
Mobil: +45 2490 9799
anna@cptest.dk